Stichting Fieke


Blog / zondag, juli 8th, 2018

En toen was het even stil van mijn kant….. Laten we het erop houden dat we hier een pittige week achter de rug hebben, vandaar even geen gekrabbel van mijn kant. Nu kriebelen de vingers weer en wil ik graag stichting Fieke in de schijnwerpers zetten.

Stichting Fieke maakt dekentjes voor te vroeg geboren kindjes die op de NICU (Neonatale Intensive Care Unit) terecht komen. Ieder kindje dat wordt geboren en op de NICU terecht komt, krijgt een pakketje wat bestaat uit een Fieke dekentje en een geurdoekje. Het Fieke dekentje geeft warmte en geborgenheid. Het geurdoekje zorgt voor binding. Ouders dragen het geurdoekje eerst op het lichaam. Daarna wordt het doekje onder het hoofd van het kindje gelegd. Zo is de geur van de ouders dicht bij het kindje. De Fieke-pakketjes zijn gemaakt met veel liefde en helemaal gratis. Zij doen dit alles met behulp van vrijwilligers en door middel van donaties.

Zelf ben ik moeder van een te vroeg geboren kindje (inmiddels is hij 11 jaar 😉 ). Vandaar dat deze stichting mij enorm aanspreekt! Onlangs heb ik samen met mijn woensdagmorgen naai-clubje Fieke dekentjes gemaakt. Binnen korte tijd ontstond er een mooi stapeltje dekentjes. Thuis is ieder voor zich nog aan de slag gegaan. Inmiddels staat de stand op dik 30 dekentjes! Ik ben hier supertrots op!

Wil je zelf ook aan de slag voor stichting Fieke? Dan verwijs ik jullie graag door naar hun website: http://www.stichtingfieke.nl/

Hier vind je alle informatie over de stichting en wat je voor hen kunt betekenen. Tevens zijn de handleidingen voor het dekentje en geurdoekje te downloaden. Verder hebben ze een Facebook pagina en een Instagram account. Op die manier kun je de stichting actief blijven volgen en op de hoogte blijven van het laatste nieuws.

Nemen jullie een kijkje op hun site? Fijne week toegewenst!

Lieve groet, Leonie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *