Stipje hier en stipje daar…


Blog / maandag, juli 16th, 2018

Kan een mens teveel hobby’s hebben? 🙂 Even een opsomming van de hobby’s die ik heb: fotograferen, haken, naaien, zeefdrukken en nu komt daar porselein stippen nog bij.

Via de sociale media kwam in aanraking met porselein stippen. Wat ziet dat er vrolijk uit! En dat je dat dan ook nog zelf kunt creëren, vind ik helemaal geweldig! Ik wilde dan ook graag een workshop volgen in porselein stippen, dus ging ik op zoek. Ik kwam terecht bij Brechtje Bubeck van Ge-stipt. Zij geeft workshops op locatie door het hele land. Ik heb me opgegeven voor een workshop in Groningen.

Na de opgave duurde het nog best lang tot de dag van de workshop. Ik kon het dan ook niet laten en heb alvast porseleinverf aangeschaft. Zo kon ik alvast een beetje oefenen voor de workshop. 😉 Bij de Action heb ik wat wit porselein opgehaald en thuis ben ik aan de slag gegaan. Al snel wilden onze beide zoons ook aan de slag. Kortom, erg leuk om te doen. Let er wel op dat je in het begin niet te kritisch op je werk bent. Oefening baart kunst, je moet het stippen even aanvoelen. Afspoelen is zo gedaan!

Afgelopen zaterdag heb ik de workshop bij Brechtje mogen volgen. Daar heb ik weer genoeg tips en adviezen opgedaan. Ook ik heb nog veel te leren, maar ik merk wel dat het steeds makkelijker gaat. Het is echt een kwestie van loslaten.

Kortom, ik kan iedereen het stippen aanraden! Maar… nadat je het stipvirus hebt opgelopen, is geen enkel wit servies wat bij je in de kast staat meer veilig! Zo ook de etagère die bij ons in de kast stond…

In de webwinkel heb ik inmiddels stipstokjes en sjablonen geplaatst. Dus, veel plezier en ontspanning met je nieuwe hobby!

Lieve groet, Leonie

2 Replies to “Stipje hier en stipje daar…”

    1. Hallo Monique!

      Ik gebruik porseleinverf van twee merken, Peboe en Amsterdam. Beide merken voldoen me prima! Indien je wilt aanschaffen even een tip: je hebt dekkende kleuren en transparante kleuren. Ik gebruik voornamelijk de dekkende kleuren.

      Lieve groet, Leonie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *